R.I.P. Leonard Nimoy

    | Posted in Címkék: star trek leonard nimoy |

    0

    spock_on_the_decks_by_ghostbearalpha.jpg

    NEEEEE!!!
    83 éves korában elhunyt Leonard Nimoy. Az örök Mr Spock, aki nem csak szerepelt a STAR TREK ben, de értette és szerette is a sorozatot valamint úgy általában a tudománt. A TV sorozatbéli Spock féle műfüleket például halála napjáig megőrizte. Spock mondása "hosszú és eredményes életet" igencsak jellemző volt Nimoy-ra, a film- és színházi színészet mellett írt, rendezett mozifilmet, tévéfilmet, dokumentumfilmet,, szinkronizált, indított pár vállalkozást, alapított pár alapítványt sőt még énekesi babérokra is tört. Két Trekket rendezett (mozifilmekről van szó) és a második nem csak rajongói de anyagi siker is lett, a mai napig az egyik legtöbbet ismételt film a The Voyage Home.

    shatner_nimoy.jpg

    William Shatnerrel jóban voltak, jó barátság alakult ki közöttük. Eleinte egyáltalán nem így volt, Shatner volt a sztár, a húzónév a sorozatban aki ennek megfelelően viselkedett. Névre szóló öltözőt, saját edzőtermet, (relatíve) óriási gázsit kért és kapott is, valamint a viselkedése is ehhez méltóan igencsak arrogáns volt. Nimoy ennek ellentéteként került a sóba, és így is viselkedett. Azonban a nézők rövid időn belül Spock-ot is legalább annyira megszerették mint Kirk-öt, ez Shatnernek nem igazán tetszett, hiszen akkor ő volt a SZTÁR, nem hiányzott neki egy újabb kakas a dombocskára. Ezt Nimoy (a többiek beszámolója alapján) diplomatákat megszégyenítő higgadtsággal és józan ésszel kezelte. Rövidre fogva, egyáltalán nem indult rózsásan kettejük viszonya, viszont az évek alatt jobban megismerték, és kölcsönösen tisztelni kezdték egymást. Talán nem köztük szövődött a legszorosabb barátság a barátságok hosszú történetében, de azért kollegiális viszonynál több volt köztük, ezt az is mutatja, hogy Nimoy volt Shatner tanúja harmadik házasságánál.

    Nimoy saját repülőjét vezetgette, Boston városa "Leonard Nimoy napot" avatott tiszteletére, illetve több díjat is elnyert a számtalan fiatalt a tudományos munkára illetve a tanulásra ösztönző példamutató életéért.

    Jó humorú, intelligens emberrel lettünk kevesebbek, nyugodjék békében a pop kultúra egyik ikonja!

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr527226203

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása