Nincs többé Star Trek

    | Posted in Címkék: star wars sci-fi star trek picard |

    1

    „Az űr a legvégső határ. Ennek végtelenjét járja az Enterprise csillaghajó, melynek feladata különös új világok fölfedezése, új életformák, új civilizációk fölkutatása, és hogy eljusson oda, ahová még ember nem merészkedett.”

    Ez a Gene Roddenberry által megálmodott, emberi utópiában játszódo sci-fi sorozat esszenciája. A kedvenc TV sorozatom a STAR TREK. Igen, így minden nélkül. Tehát az eredeti cucc. Egyszerűen I-MÁ-DOM! A karakterek, a sztorik, a színészek, (messze az egyik legerősebb és leginkább inspiráló jelenettel) a sorozat ultra-progresszív mivolta (a 60-as években egy fekete nő mint egy fontos karakter? a 60-as években egy OROSZ? mint fontos karakter???) minden tökéletesen a helyén van... mondja a szívem. Az eszem viszont azt mondja, hogy a valaha készült legkiválóbb sci-fi sorozat messsssssssze a STAR TREK TNG. És azt is imádom.

    Több, nem túl erős (a DS9 esetében pedig egyenesen tragikus) ST sorozat következett, már Roddenberry nélkül, nyilván a "fejjük addig a tehenet amíg még pár centet ki tudunk sajtolni belőle, szt meg is dögölhet az állatja" elv alapján.

    Aztán 2009-től jött három, tényleg tök izgalmas, de totál NEM STAR TREK film. Ezek STAR WARS filmek voltak. Hadd világítsak rá miért, és ehhez segítségül hívnám a TOS hat mozifilmjét is, és hogy miről szóltak:

    Star Trek: The Motion Picture: Egy döbbenetes méretű energiafelhő tart a Föld felé, mely mindent elpusztít ami az útjába kerül. Ki kell deríteni mi ez, mit akar, miért tart a Föld felé

    2. Star Trek II: The Wrath of Khan: A rosszfiú bosszút akar állni

    3. Star Trek III: The Search for Spock: Spock halott? Egyesítette tudatát Bones-szal, plusz a Genezis bolygóra lőtték ki holttestét. Élhet-e még? Van-e lehetőség a testének és tudatának egyesítésére?

    4. Star Trek IV: The Voyage Home: Egy kolosszális űrkolbász érkezett a Föld közelébe és megpróbál a hosszúszárnyú bálnák nyelvén kommunikálni, miközben elpárologtatja a világóceánokat,, katasztrofális éghajlati eseményeket okozván. Kirk és csapata tudomást szerez erről, és mivel tudják, hogy az ő korukra az ember kiirtotta a hosszúszárnyú bálnákat, vissza kell menjenek az időben, hogy szerezzenek ezekből a nagyszerű teremtményekből, hogy tudjanak beszélni az úrszalámival.

    5. Star Trek V: The Final Frontier: Létezik-e Isten? Van-e egy konkrét hely ahol meglehet Őt találni? Létezik-e egy fizikai hely, egy bolygó amit az összes földi- és földönkívüli faj is Édennek nevez? Élhetünk-e a legmélyebb, legfájdalmasabb emlékeink nélkül? Ha igen, ugyanazok a személyek maradnánk-e mint az előtt?

    6. Star Trek VI: The Undiscovered Country: A Klingon Birodalomnak befellegzett. Mit tegyünk régi ellenségünkkel? Gyilkoljuk le őket, csak mert megtehetjük? Ajánljunk nekik új szövetséget? Meg lehet-e bocsájtani, vagy haragot kell tartani az örökkévalóságig? Tényleg nem ismeri senki Shakespeare műveit amíg nem olvasta klingon nyelven?

    Ezek a régi, eredeti, igazi STAR TREK sztorik... és most lássuk az új ST filmek sztorijait:

    Star Trek: A rosszfiú bosszút akar állni

    Star Trek Into Darkness: A rosszfiú bosszút akar állni

    Star Trek Beyond: A rosszfiú bosszút akar állni


    F@sz@... Az új, Discovery sorozatról pedig csak annyit: láthatunk egy hullócsillagot a mély űr vákuumában... Igen bazdmeg egy hullócsillag AZ ŰŰŰŰŰRBEEEEN!!!!!!!!!! Mindig is ezért szerettük a STAR TREK-et, a tudományos akkurációja miatt.


    Mindezek után meg jön az új Picard sorozat. Jéééj :/

    new_old_data_done_1_2.jpg

    DE: ez "sokkal érzelmesebb, és sokkal karakterközpontúbb lesz mint a TNG"... hát phaszthmegkh!!! Q karaktere mi túrót művelt? 

    *S*P*O*I*L*E*R*

    A pilot epizódbéli ultra-seggfej, arrogáns, az emberiséget lenéző, megvető, elítélő köcsögből, az utolsó epizódra konkrétan az emberi faj megmetőjévé vált! De majd most ez a széria megmutatja mi az a karakterark. Rothadtul nincs bizodalmam e széria létjogosultságában, de adja az ÉG, hogy ne legyen igazam. Nyilván meg fogom olvasni az első epizódokat (a TNG konkrétan az első epizód első 5 percétől megvett kilóra, úgyhogy nekem senki ne jöjjön azzal, hogy "majd később jobb lesz") de bár boldog vagyok, hogy Sir Patrick Stewart visszatért ikonikus szerepéhez, melyet abszolúte értett, és szeretett, de félek attól, hogy az az Alex Kurtzman a feje az új ST sorozatoknak, akinek a gyalázatosan megírt 3 új ST mozifilmet köszönhetjük.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr5314975562

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Zarbon 2019.07.22. 23:14:59

    d9 tragikus? te jól kivagy :D
    süti beállítások módosítása