Új BMW embléma

    | Posted in Címkék: design bmw art logo |

    1

    A BMW pár napja kapott egy új logót. Az ikonikus emblémán ez a legnagyobb változtatás annak 1917-es bemutatása óta, és ahogy az manapság dívik, letisztult, minimalista logót kapott a bajor márka.

    bmw_logos_done_1_1.jpg

    Ami igaz az igaz, az 1997-ben megalkotott, mesterséges 3D fény árnyék effektje ma már igencsak elavultnak számít, ezt most jól el is hagyták, és visszatértek az 1963-as alap "sima" verzióra.

    bmw_logos_done_4_1.jpg

    Maga a minimál nem főbenjáró bűn, nemrég én is kaptam egy megbízást egy régi barátomtól aki egy nagy cég fejese, szerette volna modernizáltatni az egyik alkalmazásuk régi ikonjait, ilyesmi lett belőle

    bmw_my_icons_done_1_1.jpg

    De! Ez egy speciális térkép egy 32x32 pixeles kis ikonja, nem pedig egy autó elejére kerülő, több mint 100 éves brand jól felismerhető emblémája. Ezen a bronz színű i4 sedan elektromos koncepcióautón nem mutat rosszul -mondjuk az furcsa, hogy hirtelenjében a külső kör és a betűk szine megváltozott

    bmw_logos_done_2_1.jpg

    De kérdem én: a BMW soha többé nem gyárt fehér színű autót? Mert akármilyen menő ez a minimál, a fehér a fehéren nem túl nyerő. Mi van a hivatalos, papír alapú levelezések, szerződések fejlécével? Az emailekkel? Autókereskedők hirdetőoszlopaival? Weboldalakkal?

    bmw_logos_done_3_1.jpg

    Nem véletlenül nem látunk áttetsző háttérre pakolt fehér feliratot cégek logóin (még nekem is volt annyi eszem, hogy az ugró fehér vérnyulat egy szürke lekerekített sarkú négyzettel vegyem körül, pedig mint az fentebb is látható, én aztán minden vagyok, csak tervező géniusz nem). A képernyők, a jelzőtáblák, a PAPÍR(!!!) jellemzően fehér színűek, amin ez az új logó annyira lesz látható mint *ide illesztendő egy frappáns hasonlat* Hivatalos "mostantól ez a logónk" dátumot nem találtam, de a BMW weboldalán pl. már ez szerepel, szóval gondolom a múltban kéne keresgélnem. Amúgy meg minden mindegy, menjen rendeszen az autó 'szt kész!

    forrás: THE VERGE

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr9115507174

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    gigabursch 2021.04.23. 17:54:10

    ...mint néger segge az alagútban...
    süti beállítások módosítása