1

    | Posted in Címkék: film sci-fi youtube 1 mucsi zoltán pater sparrow stanislaw lem kerekes vica |

    2


    Épp most olvasom Profundus Librum ajánlására (azóta is csak hálálkodni tudok) Stanislaw Lem: Az Úr hangja című könyvét. Zseniális darab. Pater Sparrow rendezte 1 című filmet viszont úgy néztem, meg, hogy nem tudtam, ez valójában szintén egy Lem adaptáció, méghozzá Az emberiség egy perce című novellájáé, de abszolút átjött a dolog. Gondoltam is magamban, mennyire "Lem-es" a cucc. Nagyszerű, élvezetes, gyönyörű és egyben fantáziadús látványvilággal megáldott film remek zenével, nyilván parádés sztorival, jellegzetes karakterekkel, bár a színészi játék itt ott lehetett volna hitelesebb, de a főszereplők azért mind nagyon jók.

    Méltatlanul elfeledett csiszolatllan gyémántja ez a magyar filmiparnak, azonban mégsem ajánlanám mindenkinek. A magamfajta gyíkláda sci-fi fanatikusok bizonyára élvezni fogják, de elég súlyos a mű, semmiképp sem elsőrandis film! Bár két barátomnak köszönhetően kb 2038-ig el vagyok látva Galaktikákkal, valószínűnek tűnik a következő olvasmányom. A filmről innen tudok (igen, 2009-es a cucc, sosem voltam egy Szpídi Gonzálesz).

    "Felébredsz egyszer
    Elalszol sokszor
    Felébredsz sokszor
    Elalszol egyszer."

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr304941578

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    commentator 2012.12.04. 09:40:47

    Ez a Kerekes Vica nagyon szép lány :) Kár, hogy ettől a filmtől elment a kedve a magyar filmipartól :-/

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.12.04. 18:01:13

    @commentator: instant felugrott a top 5 szjókifim közé, Vica pedig tényleg No. 1
    bár arról nem tudok, hogy ez a film vette volna el a kedvét a filmezéstől... ha a botrányosan nagy fosbojler Szuperbojz nem tette meg, akkor semmi :)
    süti beállítások módosítása