A párizsi anarchia margójára

    | Posted in Címkék: párizs klímaváltozás vérnyúl mrbloodbunny |

    0

    Jó napot.
    Rendkívül elkeserítő számomra ami most Párizsban történik.

    p2.jpg

    Kezdjük egy kicsit távolabbról. Ironikus, hogy szintén Párizsban járunk 2015-ben, amikor is aláírták a köznyelvben csak "Párizsi klímavédelmi egyezményként" ismert megállapodást. Ennek célja a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 °C alatt tartása az iparosodás előtti szinthez képest. Fontos lépés volt ez, melyet a saját jól felfogott érdekünkben hoztak a világ vezetői. A nagyszerű Neil deGrasse Tyson is már megmondta:

    "Sokan aggódnak a bolygónk miatt. Nem szükséges. A Föld még évmilliárdokig fog keringeni a Nap körül. Mi  eltűnünk a felszínéről igen rövid időn belül ha nem cselekszünk, de a bolygó megmarad."

    p3.jpg

    Szóval Párizsban megköttetett a klímaegyezmény, és most ennek hatására Franciaország nyitott egy paraszt C3-mal, egy aprócska lépéssel az egyezmény betartására, mely szerint növeli az üzemanyag környezetvédelmi adóját. A gázolajét literenként 6,5 eurócenttel (20 forint) a benzinét 2,9 eurócenttel (9 forint). Fölfoghatatlanul nagy számok. De ha már a számoknál tartunk, csak idén 37 gigatonna üvegházhatású gázt juttattunk a levegőbe, ez kb 100.000-szerese (százezerszerese) az Empire State Buildingnek. Százezer Empire State Building tömegű gázmennyiség egyetlen év alatt? Kit érdekeeel, hiszen a kocsimba 9 forinttal drágábban tankolok.

    Az a nagy büdös helyzet, hogy nem érdekel minket az éghajlatváltozás, mivel nem azonnal érezzük saját  bőrünkön a hatását, a gyerekeinkkel meg úgy látszik nem törődünk. Az sem érdekel senkit, hogy Katar bizonyítottan rabszolgamunkával és emberek kizsákmányolásával építi a focivébé helyszíneit, úgy is mindenki nézni fogja azt a vébét is, akkor majd holmi tudósok csillió bizonyítékkal alátámasztott figyelmeztetésére figyelnénk. Pfiha, na még mit nem. Emellett sajnos ma sikk hülyének lenni (laposföldes idióták szaporodása, A Stadionok Ura sokadszor ülhet a trónra, a Britek kiléptek az EU-ból, Trump az USA elnöke stb.) és aki esetleg gondolkodik, és két napnál távolabbra gondol az egy rémhírkeltő ostoba hippi (a 85-ös IQ-jú emberek szemében, Irony lvl 9000).

    p.jpg

    Ha egy ilyen pitiáner áremeléstől lángba borul egy európai nagyváros akkor hogy várhatnánk azt, hogy az esetleges komolyabb lépéseket (áram/vízkorlátozás, egyre gyakoribb páros/páratlan rendszámú autók letiltása, durván dráguló repülőjegyek, marhahús drágulása stb.) majd az emberek megértik, hogy az értük van. Nem véletlenül tiltott anyag a heroin: a kormánynak kell megtiltania, hogy ne lődd magad szennyel, mert tönkre tesz. Nem véletlenül kötelezőek a védőoltások: halálos járványokat szorítottunk vissza velük, és megnöveltük a születéskor várható élettartamot. De ha egy kormány akármilyen energiatakarékosságra kérne, kitörne a forradalom. "Mí az, hogy kapcsoljam ki a tévét ha kimegyek a konyhába enni?!? Mí az, hogy kapcsoljam le a konyhában a villanyt ha visszamegyek tévézni?!? Nekem JOGOM VAN az olcsó áramhoz, és ha azt akarom, hogy a pecó úgy ragyogjon mint Las Vegas, akkor igen is fölkapcsolok mindent amin van egy ON gomb."

    p1.jpg

    Egy olyan faj vagyunk, aki műholdat küldött a naprendszer bolygóin túlra. Aki embert küldött a Holdra. Aki génmanipulációval ellenállóvá tette a növényeket a rovarok és a mostoha időjárással szemben. Aki a maghasadással (hamarosan magfúzióval) képes elektromos áramot termelni. Többségünk azonban segghülye idegbeteg ösztönlény, akiből azonnal előbújik az állat amint NEKÜNK valami a jelen pillanatban nem épp  csúcsszuperjó. Szóval sárgamellényes párizsi páviánok (és hamarosan minden ország gyógyegerei): ha nem tetszik ez a pár centes áremelés akkor tessen szépen a jóval környezetkímélőbb tömegközlekedést választani "oszt jónapot" -hogy egy nagy bölcset idézzek.

    Legjobbakat

    forrás1  forrás2

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr2114466636

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása