A párizsi anarchia margójára

  | Posted in Címkék: párizs klímaváltozás vérnyúl mrbloodbunny |

  0

  Jó napot.
  Rendkívül elkeserítő számomra ami most Párizsban történik.

  p2.jpg

  Kezdjük egy kicsit távolabbról. Ironikus, hogy szintén Párizsban járunk 2015-ben, amikor is aláírták a köznyelvben csak "Párizsi klímavédelmi egyezményként" ismert megállapodást. Ennek célja a globális átlaghőmérséklet emelkedésének 2 °C alatt tartása az iparosodás előtti szinthez képest. Fontos lépés volt ez, melyet a saját jól felfogott érdekünkben hoztak a világ vezetői. A nagyszerű Neil deGrasse Tyson is már megmondta:

  "Sokan aggódnak a bolygónk miatt. Nem szükséges. A Föld még évmilliárdokig fog keringeni a Nap körül. Mi  eltűnünk a felszínéről igen rövid időn belül ha nem cselekszünk, de a bolygó megmarad."

  p3.jpg

  Szóval Párizsban megköttetett a klímaegyezmény, és most ennek hatására Franciaország nyitott egy paraszt C3-mal, egy aprócska lépéssel az egyezmény betartására, mely szerint növeli az üzemanyag környezetvédelmi adóját. A gázolajét literenként 6,5 eurócenttel (20 forint) a benzinét 2,9 eurócenttel (9 forint). Fölfoghatatlanul nagy számok. De ha már a számoknál tartunk, csak idén 37 gigatonna üvegházhatású gázt juttattunk a levegőbe, ez kb 100.000-szerese (százezerszerese) az Empire State Buildingnek. Százezer Empire State Building tömegű gázmennyiség egyetlen év alatt? Kit érdekeeel, hiszen a kocsimba 9 forinttal drágábban tankolok.

  Az a nagy büdös helyzet, hogy nem érdekel minket az éghajlatváltozás, mivel nem azonnal érezzük saját  bőrünkön a hatását, a gyerekeinkkel meg úgy látszik nem törődünk. Az sem érdekel senkit, hogy Katar bizonyítottan rabszolgamunkával és emberek kizsákmányolásával építi a focivébé helyszíneit, úgy is mindenki nézni fogja azt a vébét is, akkor majd holmi tudósok csillió bizonyítékkal alátámasztott figyelmeztetésére figyelnénk. Pfiha, na még mit nem. Emellett sajnos ma sikk hülyének lenni (laposföldes idióták szaporodása, A Stadionok Ura sokadszor ülhet a trónra, a Britek kiléptek az EU-ból, Trump az USA elnöke stb.) és aki esetleg gondolkodik, és két napnál távolabbra gondol az egy rémhírkeltő ostoba hippi (a 85-ös IQ-jú emberek szemében, Irony lvl 9000).

  p.jpg

  Ha egy ilyen pitiáner áremeléstől lángba borul egy európai nagyváros akkor hogy várhatnánk azt, hogy az esetleges komolyabb lépéseket (áram/vízkorlátozás, egyre gyakoribb páros/páratlan rendszámú autók letiltása, durván dráguló repülőjegyek, marhahús drágulása stb.) majd az emberek megértik, hogy az értük van. Nem véletlenül tiltott anyag a heroin: a kormánynak kell megtiltania, hogy ne lődd magad szennyel, mert tönkre tesz. Nem véletlenül kötelezőek a védőoltások: halálos járványokat szorítottunk vissza velük, és megnöveltük a születéskor várható élettartamot. De ha egy kormány akármilyen energiatakarékosságra kérne, kitörne a forradalom. "Mí az, hogy kapcsoljam ki a tévét ha kimegyek a konyhába enni?!? Mí az, hogy kapcsoljam le a konyhában a villanyt ha visszamegyek tévézni?!? Nekem JOGOM VAN az olcsó áramhoz, és ha azt akarom, hogy a pecó úgy ragyogjon mint Las Vegas, akkor igen is fölkapcsolok mindent amin van egy ON gomb."

  p1.jpg

  Egy olyan faj vagyunk, aki műholdat küldött a naprendszer bolygóin túlra. Aki embert küldött a Holdra. Aki génmanipulációval ellenállóvá tette a növényeket a rovarok és a mostoha időjárással szemben. Aki a maghasadással (hamarosan magfúzióval) képes elektromos áramot termelni. Többségünk azonban segghülye idegbeteg ösztönlény, akiből azonnal előbújik az állat amint NEKÜNK valami a jelen pillanatban nem épp  csúcsszuperjó. Szóval sárgamellényes párizsi páviánok (és hamarosan minden ország gyógyegerei): ha nem tetszik ez a pár centes áremelés akkor tessen szépen a jóval környezetkímélőbb tömegközlekedést választani "oszt jónapot" -hogy egy nagy bölcset idézzek.

  Legjobbakat

  forrás1  forrás2

  A tények nem számítanak

  | Posted in Címkék: vérnyúl mrbloodbunny |

  0

  Ebben a szipi-szupi világban élünk.

  facts_done.jpg

  Időutazó gyerek-Gyurcsány

  | Posted in Címkék: gyerek fidesz gyurcsány időutazó orbány |

  0

  A négyes hatoson fotóztam az egyik éjszaka. De ha tudta, hogy ennyire tré lesz itt minden, miért nem változtatott rajta? Talán ő is Soros embere min Orbán és bagázsa? Vagy az antarktiszi gyíkemberek pénzelték és még a fityesznél is sátánibb terve lenne? Ki tudhatja? KI? TUDHATJA?

  gyerekgyurcsany_done_1_1.jpg

  gereblye

  | Posted in Címkék: politika finnország california trump tűzvész |

  0

  Jó napot.
  Nagyot ment ismét az annoying orange, leánykori nevén Donald Trump amikor ellátogatott az apokalipszis sújtotta Californiába (nem elég azoknak a szerencsétlen embereknek a futótűz, még Trump is odament). Először elkezdett beszélni (most mit mondjak? mozgott a szája és hangok jöttek ki rajta) a megsemmisült Pleasure városáról, hogy milyen szörnyű ami Pleasure-rel történt, ekkor javították ki, hogy Paradise te tapír(!!!). Ja, Paradise, tökmindegy. Aztán szidta az erdőfelügyeletet. Igen, azt az erdőfelügyeletet akiknek a büdzséjét épp ő vágta meg, de nem holmi kis szeletkét vágott ki, alapos munkát végzett mert ugye mit csinál az az erdőizé...? MONDJUK ERDŐTÜZEKET AKADÁLYOZ MEG??!?!? 

  De a legkomolyabb verbális nuke még hátra volt, aszondja: Finnország az erdők országa, ott mégsincsenek erdőtüzek. Miért? Hát mert mikor találkozott a finn miniszterelnökkel az elmondta, hogy ott mindenki gereblyézi a talajt az erdőkben, és hát náluk ezért nincsenek is olyan erdőtüzek mint a napfényes Californiában. Igen. Stephen Colbert is megmondta, a finnországi erdők azért nem égnek porrá, mert lefoglalja őket az, hogy hó alatt legyenek. Egyébként a finn miniszterelnök nem tud arról, hogy bármit is beszélgettek volna a gereblyézésről az USA elnökével. Persze azt már tudhatjuk, hogy Trump nem az ortodox megoldások embere, de azért azt feltételezni egy egész országról, hogy ott mindenki gerebLézik azért még tőle is erős. Na, erre a témára pattantak rá a vidám Finnek, a képre kattintva 43 csudás trollkodás olvasható, nekem az alábbi a kedvencem. Legjobbakat!

  rake.jpg

  SUMMA #6 - természet #1

  | Posted in Címkék: természet summa vérnyúl szumma mrbloodbunny |

  0

  Lapos föld szummázva

  | Posted in Címkék: föld summa lapos vérnyúl szumma |

  0

  nem

  | Posted in |

  0

  Valaki mindíg okosabb :) btw forrást megköszönnék, én forrásmegjelölés nélkül találtam.

  Bud Spencer & Terence Hill interjú 1983

  | Posted in Címkék: Bud Spencer Terence Hill Nyomás utána |

  0

  Jó napot,

  Ez az interjú egy kis csoda. A legjobb az első kérdés, mikor a riporternő pofátlanul a zsebükben kotorászik, mire Terence Hill próbál szofisztikáltan udvarias félválaszt adni, aztán átveszi a szót Bud:
  -MAJD ÉN VÁLASZOLOK: CSŐGAZDAGOK VAGYUNK!!

  Amúgy a vidi azt is bemutatja, hogy hiába forgattak rengeteg (remek) filmet az USA-ban, ott az embereknek (mai napig) hupi-lila gőzük nincs arról kik is ők. Politikusok figyelem: az ilyen esetekben helytálló a "hanyatló nyugat" frázis.

  Az ajánlásért pedig köszi főni :)

  Obi's High Ground

  | Posted in Címkék: star wars sci-fi |

  0

  Végre megvásárolható. Egyetlen igazi rajongó sem lehet meg nélküle!

  done_high_ground_blog_2.jpg

  A világ legszomorúbb logója

  | Posted in Címkék: photoshop fotosop |

  3

  "A világ legszomorúbb cégére" lett volna eredetileg a titulus. Amúgy mit látunk?