Mi is van egy atomban?

    | Posted in Címkék: atom is real model science what méretarányos inside an scale scaled |

    2

    Jónapot!

    Íme egy weboldal, ami az atomot méretarányosan mutatja be, csillió infóval megbolondítva.

    A linket tartalmazó kép alatti rész a készítés közbeni retkek hajónaplója története. Jó szórakozást!

    thumbnail1_1_500_jpg.jpg

     

    Most jön a hogyan készült rész NYÁVOGÁS. De ezt tényleg csak az olvassa el, akit érdekel mi szviattyúgépház megcsinálni nulláról egy weboldalt programozói alapismeretek nélkül. Nem lesz vicces.

    Ahogy írom a weboldalon, a net (meglepő módon csupán kb) egyharmada felnőtt művészfilm. Oké "így megy ez" -K.V. Node az, hogy a másik kétharmada a mélységes mély mocsár legyen, az azért már mégis csak sok! Például: mikor a kvantumugrásról kerestem infót, a hó-tiszta interneten a jeles google első három oldalán csak ezoterikus orkszarokat találtam:

    "kvantumugrással gyógyítható a rák"
    "Kvantumugrás a titka a szíriuszi legfelsőbbeknek"
    "Az intuíció, mint kvantumugrás?"
    "Kvantumugrások élet és halál között"
    "Kvantumugrás a kulcs a qrva kókler anyátokhoz!!!"

    Jó, az utolsót én találtam ki. A kvantumugrás egyébként annyi, hogy az atom körül keringő elektron egyik pályájáról a másikra "ugrik". A két elektronpálya közti távolság a kvantum. Ennyi. Pataki Attilát meg mosmá tényleg úgy vigyék el a szíriuszi fénylények (akik Attis állítása szerint őt "belülről megsimogatták" [kolonoszkópiát sejtek]) hogy akkor már maradjon is ott.

    Lecsűrnek eléd a poros íróasztalra egy negyedtonnás lexikont, hogy most ezt a nyelvet megtanulod, leprogramozod egy öregecske kompjúteren, közben tányérokat pörgetsz hurkapálcákon és emellett mész dolgozni is. Semmiség. Kész is van. Node most le kéne tesztelni az összes népszerű böngészőn a cuccost.

    Dear Lord!

    Esküszöm fel kellett volna venni mennyi ideig tart a nyommerzsák explorernek updatelnie magát. Tanulságos lenne minden cégnek akik (ki tudja milyen homályos, hozzá nem értő infósok által suttogott megfontolások alapján) exploreren kívül nem engednek más keresőt használni... Mert szeretik gyötörni alkalmazottaikat, és útálják a pénzt. Lassú fossal is lehet profitot termelni gondolom, ha a "lassúfos" bizniszben vagyunk érdekeltek. Egyébként ezt a rész az ekszpi updatelése alatt írtam nyugodt tempóban. Mondjuk teszemazt egy Chrome update ideje alatt nagyjából addig jutottam volna, hogy "most töl... banyek, ennyi? Kész is? Oké."

    És mindezt azért, mert a Seggszplórer még 1996-ban él. Azt hittem a monitorom egy időablak, amin keresztül 20 évvel ezelőttre visszatekinthetek, de valójában a mikroszoft maga egy időkapszula, amibe beletekintve megtébolyodunk láthatjuk ma a dicstelen múltat. Mátrixnyomtatók, betárcsázós interweb, bmp kiterjesztés, hmmm, fasza,

    Most végzett a letöltéssel, éééés... semmi. Nincs üzi, hogy végzett, nincs üzi, hogy indítsak újra bármit, nincs még egy "FUCK YOU LOOSER" sem! Semmi! Most kimegyek dohányozni, remélem mire visszatérek jelez valamit ez a csudaszoftver.

    Visszajöttem. Semmi. Restart jön. Mert az olyan kétezertízenhat phaszmekgh

    Óóó. Restart után frissült. Ez már maga a JÖVŐ!!

    De a legjobb a mikroszoft support oldala. Ráklikkel az ember, hogy get support, feljön egy oldal ahová le tudná írni mi a problema, (mert hogy explóreren úgy néz ki az oldal mint a leharcolt moslékos vályú) és ez után három tized másodperccel az oldal újratölt, és cseszheted, mert a főoldalra visz vissza!!!!!!!!!! HÁT ILYEN MÁR TÉNYLEG CSAK A MESÉBEN VAN!!! Kösz Bill Gates, te gécc...

    Aztán ingyenes web tárhely után néztem (én kis náív - végül egy fizetős, Magyar [egyáltalán nem a magamfajta hobbiweblézengőknek, hanem a hivatásos mesterembereknek fenntartott] oldal oldotta meg azt amit rengeteg más oldal nem tudott). Az első tíz ingyenes webtárhely annyira volt ingyenes, mint amennyire orvoslás a homeopátia. A top 10 ingyenes tárhely qrvára fizetős hely volt!! Senkinek nem tűnik fel? Senkit nem érdekel? A "don't be evil" google-nek is mindegy ki- csak fizessen? Ez így jó? Ja, és a rákövetkező "ingyenes" tárhelyek, amik TOTÁLBRUTÁL ingyenesek ugye esküdnek anyjuk sírjára, na ezek valamiért mindíg el akarták kérni a bankkártyám számát és lejárata dátumát. Miért is? Ha totál free, akkor ők akartak valahogyan pénzt adni nekem? Hideg verejték folyik a hátamon, és bár nagyon megható ez a jó szándék, de nem kérek ingyen pénzt. Valahogy nem sziklaszilárd a bizalmam az ingyen pénz-adományozókkal szemben.

    Vérzuhatag ömlött a szemeimből :(::::::::::   [ez a vérsírás-zuhatag emoticon]

    Efftépészerver, webdéenes, végtelen órányi fotosopp, kódoláshegyek... Így jársz ha valamit magad akarsz megalkotni. Óóo. Az "így jársz" azt jelenti zokogsz. Sírsz a tundrán. Elhagyatottan, magányosan, miközben a kíméletlen metsző fagyos eső ömlik a képedbe kérlelhetetlenül. Hideg van, a sötét fenyvesek az égig érnek, a sár a talpad alatt nem enged, üvöltenek a farkasok, látszik a leheleted, fáj minden mozdulat, és tudod hogy a legközelebbi lakott tanya ahol türhőék laknak is ezerkétszáz kilométerre van. Neked meg van egy kulacs vized plusz egy vekni kukacos kenyered. Oszd be. Fordulj fel. Halj szörnyhalált!! Vagy menj tovább vacogva, és minden ellenében tedd a dolgod. NA, ilyen volt ennek a cuccnak az elkészítése.

    Százhúsz évet öregedtem.

    G

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr488780088

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    true story 2016.08.23. 03:08:14

    Te jol vagy? Nem tudtam nem eszrevenni, hogy csak ugy fröcsögsz az utalattol. Kicsit el is tertel a targytol, pedig olyan igeretesen kezdted a posztod, biztos, hogy a bongeszodrol akartal panaszkodni?

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2016.09.05. 21:03:42

    @true story: Üdv. Nos, aki csak olvasta, hogy a sivatag száraz hely az nem igazán érzi át mi is az. De ha kiraknak az Atacama sivatagban 48 órára víz nélkül, akkor már már biza tudod jól, mi is az a kicsűrt szomj és kétségbeesett vízvágy.
    Csak azért írtam arról milyen volt megalkotni az oldalt, mert éppen befejeztem, és hihetetlen szoppantás volt az egész procedúra. De tényleg, sírás reggelire, ebédre, vacsorára. Amúgy kommentedet köszönöm, kicsit át is írtam az intrót, mert nem biztos h akkor ez mindenkinek leesett.
    Azt megkérdezhetem hol találtál erre a bejegyzésre?
    Kösz, G
    süti beállítások módosítása