Gyermekkorunk legszebb para #1 A hegy gyomrában

    | Posted in Címkék: sci-fi a hegy gyomrában vérnyúl |

    7

    Jó napot!

    Lehet, hogy ez egy új sorozat lesz, de ha nem, bocsásson meg nekem a világ a hestegért. Szóval, A hegy gyomrában egy Új-zélandi-ifjúsági-sci-fi-horror-thriller-kalandfilm-sorozat. Igen, kb ez így mind egyben. Kicsit furcsa mixnek tűnhet ez elsőre tudom én, de anno úgy szegezett minket a Videoton Color Star elé, mint kiscicát a Japán zászló. A sztori szerint egy ginger ikerpár elutazik a rokonyokhoz jól érezni magukat, ám hamarosan különös, és félelmetes események veszik kezdetét. A ház melletti tó túlpartján élő halálosan beszaratós arcú Mr. Wilberforce és családja (akik mellett az Addams Family csak egy vendégszerető mormon kommuna) látványosan kerülik a fényt -nyugi, semmi tini vámpír nyáladzás nem lesz- illetve rettenetes terveket szőnek. Az ikrek idő közben egyre nyilvánvalóbb különleges képességeit pedig egy öreg papa, Mr. Jones próbálja tápolni annak reményében, hogy megmentheti bolygónkat a rettenetes pusztulástól.

    Spoilermentesen ennyit a sorozatról, melyet először lurkó koromban láttam, és igencsak telerittyentettem a gatyeszt. Újranézve még most is volt egy-két pillanat mikor tarkómig szaladt a szemöldököm, hogy "Hogy vetíthették ezt kimondottan gyerekeknek? Hogy lehet, hogy régen minden jobb volt?"

    Nyolc rész, epizódonként bő 20 perc, szóval New starterek is igen gyorsan be tudják darálni. Azok előtt pedig akik már ismerik, egészen biztosan nem kell tovább fényezni. Kellemes parát.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr558670752

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2016.04.29. 20:14:01

    @Orm Azzurro: Nagyon szívesen. Aztán csak meg ne bánd mit köszöngetsz itt nekem :)

    GrenAbla 2016.04.30. 08:55:04

    Nekem a Hetedik út titka vagymi volt anno a para. Már nemtom miről szólt, de elég nyomasztó volt.

    kmera 2016.04.30. 21:14:56

    Ez nagyon durva volt, szerintem kb. 8-10, max. 12 évesek voltunk öcsémmel, aki természetesen sokkal jobban félt, mint én, de isteni borzongás volt az egész :-D Egymást ijesztgettük Mr. Wilberforce-szal, és nagyokat röhögtünk. Egyébként igazad van, a szülők meg se rezzentek attól, hogy mit nézünk, főleg, hogy ez után 1-2 évvel már masszív Twin Peaks rajongó is voltam :-D

    kmera 2016.04.30. 21:18:41

    @GrenAbla: Ó, és az meg a másik! Tudom, hogy a zenéjéért nagyon oda voltam... Valami titkos dolgot kerestek (nyilván) iskolás gyerekek - de még talán egy-két felnőtt, azt hiszem tanár - is volt velük, és vmi erdőben kutakodtak, és az utolsó pillanatban derült ki, hogy hol van az a valami.. (innen látszik, hogy nem is az volt az érdekes, hanem a kalandos keresgélés).. Ja, és valami két erdei út között találtak a susnyásban egy elrejtett, növényekkel benőtt utat, és az úton volt vmi öreg ház, ahol bent nagyon elkezdtek mulatni, meg táncolni, és úgy rémlik, beszakadt a padló, és alatta volt a nagy titok, talán könyv, vagy ládika...? Na, mindegy, szívesen megnézném megint! :-)

    Untermensch4 2016.08.19. 11:23:06

    Ezt sztem én is szerettem, 22:40 körül a szutymó-álcaruhás figuráról ugrott be. Olyan autójuk volt mint a londoni taxik/halottaskocsi...
    süti beállítások módosítása