A Csernobili Zóna

    | Posted in Címkék: stalker csernobil zona |

    10

    A mai témánk nem a "móka és kacagás" rovatot erősíti. Három komoly dokufilmet választottunk ki, melyek a nukleáris katasztrófák legsúlyosabbikáról szólnak. Az első dokumentumfilm A Csernobili Csata(bátran állíthatom) a legjobb, ami a témával foglalkozik. Nem bulváros (mint amilyen sajnos manapság a NatGeó), tényeket vesz figyelembe, a kompetens személyeket szólaltatja meg, rengeteg régi felvételt mutat be, és kőkemény atmoszférája van.

     

     

    Második filmünk a Panoráma 1990-es különkiadása a Csernobili Zónáról. Nagyon kemény, nem az a kimondott elsőrandis film, emellett iszonyúan naturalista. Semmi megjátszott, beállított jelenetet, mindenki teljesen őszintén, szókimondóan nyilatkozik. Ennek kontrasztjaként a narráció viszont nagyon költői, már-már szép... de a téma, amiről szó van megmérgezi a díszes szóvirágokat!

     

    Az utolsó videónk magát a balesetet hivatott elemezni, elmesélni szintén egyszerű, nem szenzációhajhász módon. Sok minden kiderül ebből is, akit érdekel a téma egyik videót se hagyja ki.

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr304286316

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2012.03.03. 15:57:40

    Érdekes téma, engem is nagyon foglalkoztatott egy időben, mindenképp meglesem a filmeket. Jó poszt nagyon!

    KeMa 2012.03.28. 14:04:24

    Sajnos az első videó is bulváros.

    Ajánlom figyelmedbe még Aszódi Attiláék által készített "Csernobil a mi szemünkkel" című filmet.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.04.18. 15:41:31

    @KeMa: háát... az elsőben nem tudom mit láthattál bulvárosnak, de az egyik legjobb dokufilm amit láttam (pedig láttam párat :)
    láttam a csernobil embereit is, nem volt rossz, csak új infót nem nagyon tartalmazott, de azért megnézem majd még.

    KeMa 2012.04.19. 16:03:32

    @mrbloodbunny: Lassan 10 éve foglalkozom a témával, melynek megkoronázásaként tavaly kinn töltöttem a Zónában 3 napot. Hidd el, nem minden szava szentírás ;)

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.04.20. 13:38:07

    @KeMa: hol, mennyiért, milyen feltételekkel lehet egy ilyen utazásra elmenni?? komolyan érdekelne a dolog!

    KeMa 2012.04.23. 00:03:48

    @mrbloodbunny: Leginkább Ukrajnában. A Csernobil InterInformmal lelevelezve lehet megszervezni. Kornkét terveket kell benyújtani, hogy mikor szeretnél menni, hány napra, és miket szeretnél megnézni. Útlevél a tervezett időponttól minimum fél évi érvényességgel. Neked csak Kijevig kell eljutnod, minden mást intéznek ők.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.05.23. 16:12:37

    @Swarm: aazt a dúrva! nagyon komoly, és jól gondoltad, érdekel!!
    süti beállítások módosítása