TOP 10 Legtréfásabb Sci-fi #2

    | Posted in Címkék: kritika sci fi vérnyúl szkifi top 10 legtréfásabb |

    24

     

    Jó napot!
    Hosszú kihagyás után ismét videóval jelentkezünk. A szünetnek többek között magánéleti problémák a forrásai ami senkit nem érdekel, ez érthető, hiszen ha elmegyek egy suszterhez, én is csak annyit szeretnék, hogy operálja meg a csukámat, hogy ezen felül mi a problémája nem izgat. A másik ok, az egyes számú számítógépem halála. Minden, éveken át gyűjtögetett, kivágott, fotosoppolt, megszerkesztett anyagomnak lett Sándor a neve... oda se neki, legalább nem kell annyi elérési útvonalat észben tartanom. Viszont ami már tényleg problémát jelentett, az a rendszerem hiány. Egy Win Xp Sp 3-as + Powerdirector 7 ULTRA + fotosop cs3 + bizonyos konkrét kodekek és vezérlők: ez volt a tökéletes kombó. A gép lassú volt, de minden klasszul működött. A kettes számú gépemen (amiben van egy tonna memória, 4 processzor stb stb) viszont az a gyász Windows 7 fut... és nem hajlandó kooperálni, még a kimondottan 64-bites verzióival sem az említett programoknak. Önálló akarattal/tudattal rendelkezik, és ez "az elképzelhető legszörnyűbb intelligencia..." No ennyi sírás épp elég volt, ezt is csak azért írtam, mert jópáran kérdezgettek már effelől. Aztán, a Youtube még 2002-ben él. Mondjuk már akkor is még a legótvarabb XXX oldalra is fel lehetett tölteni bármilyen minőségű/hosszúságú videót, de a túbon 2011-ben is megvan a 15 perces limit #&@%*$ Most pedig jöjjön egy kis összeállítás a legmulatságosabb sci-fi (trendi kifejezés jön) TEASER TRAILEREKBŐL! Jó szórakozást!
     

    Végül Jöjjön egy kakukktojás. Néhány lelkes amatőr összehozta ezt a minden ízében tökéletes ötvenes gagyi-sci-fi-horror trailert... parádésan megragadták a lényeget!

     

     

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr83425758

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Fnix · http://fnix.eu 2011.11.30. 15:07:22

    Jááááááááááááááááááááááj! Dejóóóóóóóó! :D

    Fnix · http://fnix.eu 2011.11.30. 16:47:57

    Nagyon jól sikerult a videó!

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.01. 11:22:04

    De hiányzott már! Jó a videó, élményfaktor megint az egekben. Nekem a amúgy a 2. helyezett suttyó alkesz paraszt a lyukas pólóban vs hínárűrlény szolgáltatta a legnagyobb visítást. No meg az ominózus "leesik a hatalmas szakadékba" jelenet. Brillliáns!

    Fnix · http://fnix.eu 2011.12.01. 13:19:47

    Na igen, az a jelenet hihetetlen! :D
    Kulomben arra lennék kíváncsi, hogy Nyúl te tényleg végignézted az osszes létezo science-fictiont, vagy a 30as években szulettél és mondjuk azota hetente megnéztél egy filmet a moziban, ez is elképzelheto...

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.12.01. 13:51:50

    @Svejk.: az imdb 50-es listájáról 7-8 film van amit nem láttam, azon felül kb mindent megnéztem ami sci-fi, és egy kicsit is érdekelt a storyja, ezeket a régi scifiket pedig valóban imádom, mert szeretek sikítva röhögni :)
    @Swarm: örvendek, hogy tetszett, az első 3 már rég megvolt, a helyezésben valóban nehéz volt dönteni, és nálam is csak nagyon kicsivel győzött a claw... de azért mégiscsak az antianyag galaxisból ideröpült(!!!) gülüszemű fogascsőrös pulyka vitte a pálmát :)

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.01. 14:15:39

    @mrbloodbunny: Valamilyen szinten jogosan. Ez a meghatározás valami hihetetlen frappáns :D, no meg azon sikítottam, amikor belenéz az a
    szerencsétlen punk madár a kamerába.

    Összegezve mindkét videó marha jó, ebből az első kettő halál, meg a gyilkos retek zseniális, a másikból nekem Mantis kalandjai tetszettek a legjobban. Az PusztííÍít!

    tozo 2011.12.01. 21:30:08

    Váá, ilyen filmeket kerestem, amióta megnéztem a Plan 9 from outer space-t :D

    Amúgy az hogyhogy nem került bele a listába? Az is egy kőkemény story. :)
    És az milyen már, hogy a sugárpisztoly BERAGAD?
    www.youtube.com/watch?v=oHRq80QNnJM&t=125

    Fnix · http://fnix.eu 2011.12.02. 00:36:32

    Nyúl kulomben akkor arra céloztál, hogy a Battle LA jo film, vagy rossz?
    Az én véleményem mondjuk az, hogy ilyen koltségvetéssel, meg effektekkel kb. 1224587211x jobb filmet ki lehett volna hozni belole, mondjuk egy Fuggetlenség napja c. film szintet. Ez olyan, mintha a Crysis elso részének a második felével játszottam volna, felveszem és eladom valami forgalmazonak :D

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.02. 10:12:19

    "Méltatlanul alulértékeltnek" nevezte, kvázi jó. Ez a Crysis életérzés bennem is felötlött, de én örülök, hogy nem barmolták el Függetlenség napjává. Jó ez így a katonák szemszögéből.

    Fnix · http://fnix.eu 2011.12.02. 12:45:41

    Hát mondjuk tudom ajánlani az egyik filmbarátok részt FreddyD-vel és a Baaadmoviesszal, hogy mekkora hibák vannak benne, de ez tényleg milyen már, hogy pár katona megy kimenteni pár civilt kozben meg ezrek halnak meg mindenhol, és akkor most oket kovethetjuk, meg amit FreddyD is felhozott, hogy: "miért lepodtek meg azon a film kozepe felé, hogy van légierejuk az ufoknak, szerintuk gyalog jottek a filmre, vagy mi?" és még tele van ilyen logikátlan dolgokkal...
    Csak azért kérdeztem szerinte jo-e, mert aztán mondta, hogy eloszor nemtudták kinyírni oket, de aztán sehol semmi és már irtották oket rendesen...
    Meg szerintem a fuggetlenség napja egy jo film, igaz vannak benne hibák, de hát nem rossz.

    K.Leslee 2011.12.02. 20:22:53

    Ez megint nagyon jó lett.

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.03. 09:53:06

    @Svejk.: A Battle LA sem rossz. Tele van hibával, de nagyon durva tempót diktál, az akciójelenetek pedig igen feszesek. Egyszeri szórakoztatásnak lazán megtette, a logikátlanságok és a giccs ellenére is.

    Fnix · http://fnix.eu 2011.12.03. 14:42:19

    Hát igen, ebben igazad van, 1x nézheto.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.12.03. 20:14:26

    @Swarm: @Svejk.: a battle los angeles szerintem tökéletesen teljesíti a feladatát, és külön öröm, h nem bonyolították túl, mint az utóbbi idők sci-fijeit, vagy pl a függetlenséget. van egy csapat katona akiknek fingjuk sincs mi folyik itt gyöngyösön, csak lőnek és kész, a légierő hiánya meg... pfff, csak mert az űrben működő hajókkal jöttek nem feltétlen kell légierejük legyen, főleg h nem azzal nyitottak, mint minden létező támadásnál a röpülők elterjedése óta, szal a BLA abszolút nézhető, én örülök is, h ilyen "ostobára" hangolták :)

    Fnix · http://fnix.eu 2011.12.03. 21:22:48

    Hát nemtudom, szerintem a Fuggetlenség napja jobb film volt, szerintem jo ha van torténete a filmnek, nem csak olyan mintha mást néznék, hogy valami FPS játékot játszik...

    K.Leslee 2011.12.04. 12:42:39

    @mrbloodbunny:A BLA igen szép képi világgal rendelkezik. A District9-hoz hasonló technikát használhattak. Csakhogy az egy jó film, ez meg.... Mi az Istent akartak ezek az idegenek? Hiszen 6 db tengerészgyalogos legyőzte az egész fajt!!!!!

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2011.12.04. 12:58:12

    @K.Leslee: Ha legyőzte volna az egész fajt, akkor az lett volna a vége, hogy elhúznak, de nem épp így történt. Azt sem rónám fel hibának, hogy miért támadták meg a földet. Ezek nem hibák, rengeteg filmben nincs motivációja a "gonosz"nak. Mittudomén a Madarakban kiderül miért lettek agresszívek az állatok? Nem. És még van egy rakat hasonló film, nincs ezzel semmi baj.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.12.04. 12:59:31

    @K.Leslee: miért? a függetlenség napjában a kábeltévé szerelő, és a nagydumás repper jobb volt? vagy a sw 6-ban az ewokok? vagy a támad a marsban a jódli? :) tudom, h a BLA nem egy 2001, de a Die hard sem egy Aranypolgár, mégis szeretem mindkettőt

    K.Leslee 2011.12.04. 16:29:17

    @Swarm: Úgy értem, nem baj, hogy nem tudunk meg semmit, sok ilyen film van, az általad említett nagyszerű Madarak, vagy pl. a The Road-ban sem tudtuk meg, mi okozta a katasztrófát, de eszembe sem jutott a kérdés. Pont ez a lényeg. Ha nincs történet, akkor meg kell teremteni egy sajátos atmoszférát, szerethető karaktereket stb. A BLA ezt nem teljesíti.
    Dokumentarista stílus sem javított az egészen. Az üresjáratokat megtölthették volna jó párbeszédekkel, ehelyett dramatizálnak és a létező összes klisét bedobják, ami létezik. Egy mérsékelten szórakoztató, egyszernézős film. Lényeg, hogy a meglepően jó trükkök ellenére sem jött át nekem, hogy veszélyben van a Föld.

    @mrbloodbunny: A Függetlenség napjában semmi nem jó, az egy giccs, a zászlólobogtatás netovábbja. A BLA sokkal jobb film a Függetlenség napjánál minden szempontból.
    Én is szeretem az Aliens-t és a 2001 űrodüsszeia-t is, ettől még a BLA nem ér fel az Aliens-szel. De amúgy értem mit akarsz mondani és egyetértek.

    The Cube 2011.12.12. 10:55:25

    Ha már a logikátlanságról van szó...A függetlenség napjána a csákó (aki egy mezei tv szerelő vagy mi) ír egy számítógépvírust egy idegen számítógépre. Na most aki egy kicsit is képben van ezen téren sírva röhög ezen. 1- egy ismeretlen oprendszerre hogyan írsz vírust? 2- szerintük nem találták fel a tűzfalat?
    Ha már a logikátlanság a mérce akk a BLA százszor jobb film mint a függetlenség napja. És meglepő módon pont a BLA-ben nem érezzük azt ha az amcsi haderő megmenti a világot pedig végig katonákat látunk. Csak harcolnak és próbálnak túlélni. Azért ez már realisztikusabb. Az meg h a végén könnyebben ölnek meg van magyarázva azzal hogy már tudják hol van gyengébb rész a páncéljukon, jó, nem túl jó magyarázat, de magyarázat.

    Egyébként rátérve a videóra: Remek lett, már nagyon régóta várom én is az új videóidat és mikor láttam h végre tényleg van egy, apró könnycseppet dörzsöltem el a szemem sarkában és rögtön neki is láttam megnézni. Remélem a közeljövőben jönnek még újak.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.12.12. 11:04:05

    @The Cube: no, a bla-val kapcsolatban ugyanezt gondolom, egy akciófilm, amiben nem terroristákat, hanem idegeneket lő a hadsereg + akinek baja van, h nem mondjuk a török hadsereg menti a világot annak figyelmébe ajánlanám, h nem a török, hanem az amerikai army ad az ilyen filmekhez sok/drága segítséget, szal ennyi. örvendek ha tetszett a videóm, igen, valószínű, hogy még a héten v jövőhéten jön egy hosszabb vidi... de már agyLÓfaszt kapok tőle... majd kiderül miért

    DosEvolution 2011.12.22. 20:28:07

    The Galaxy Invader filmrésznél behaltam a röhögéstől. Úgy tűnik a logikátlan és hülyeségekkel teli filmek a kezdetektől fogva velünk vannak:D "fröcssöntött villogó gömböt kitalicskázzák az erdőből, beszarááááás" XD

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.12.24. 13:25:35

    @DosEvolution: és ingyé megtekinthető ( némi angoltudás és sör kelleni fog) www.youtube.com/watch?v=aKltW7FeFy0
    süti beállítások módosítása