FALLOUT

    | Posted in Címkék: video pc játék film game fallout |

    5

    Jó napot!
    Mai zenés videós összeállításunkat az '50-es '60-as évek nukleáris hisztije, illetve az e téma kapcsán készült oktatóvideók, játékok, filmek inspirálták. Ez alapján a néhány videó alapján bizton kijelenthető, hogy legalább olyan képtelen időket élhetett meg az akkori állampolgár, mint ma mi. Elsőként nézzünk is egy remek kis oktatófilmet, mit is kell tennünk ha szembejön velünk egy rádióaktív FALLOUT!!

     

     

     

     

    Ez már egy keményebb darab. Kíváncsi volnék mi járhatott az alkotók (politikusok) fejében mikor ezt a (tartalma alapján legalább is elsősorban gyerekeknek szánt!!!) filmecskét elkészítették? Duck and cover??? HAVER!!! Atombomba ellen az nem véd! Nyilván túl sok választása nincs az embernek ha lát egy atomvillanást, és azt sem mondhatták, hogy: "nukleáris robbanás esetén a teendő: azonnali megvakulás, majd pár másodperccel későbbi elpárolgás" de azért ez így mégiscsak röhejes (arról nem is beszélve, hogy vajon mi a frászkarikáért tartották napi félelemben és terrorban ezzel a gyerekeket, hát nem tök mindegy már ha robban az atom...? legalább addig hadd bicajozzon meg amerikaifutballozzon már csórikám boldog tudatlanságban).

     

     

    Ennek tökéletes paródiáját a South Parkban láthattuk viszont.

     

     

    Kompjúteres játékok is készültek a témában, a legismertebb (és valószínűleg a legjobb) a morbid, fekete humorral átitatott Fallout sorozat, melybe a készítők annyi ötletet, rejtett utalást, poént, easter egget pakoltak bele, hogy O.J. Simpson ügyvédje nem tudná lemosni róluk a permanens tudattágító drogok használatának vádját! Posztapokaliptikus világban járunk kelünk, a cselekvési szabadság szinte tökéletes illúziója mellett, hosszú-hosszú órákon át, de engem abban a játékban is mindíg lelőttek, úgyhogy akit érdekel a téma, itt, itt és itt olvashat róla bővebben. Most pedig jöjjön a game egyik oktatófilmje, ami szerintem többet mond ezercsillió karakternél!

     

     

    Itt egy zenés montázs, szintén a Fallout játékból (a harmadik részből, ha egész pontos akarok lenni). Csak annyit, hogy akit nem érdekel a cuccos, már csak a zene miatt érdemes klikkolni, Machinimáék nagyon nehezen tudnak tévedni!

     

     

    Végül jöjjön egy film Kubrick mestertől: Dr Strangelove! A trailer alapján lehet, hogy nem kerül fel azonnal mindenki "MUST HAVE" listájára, de garantálom, hogy senki nem fog csalódni. Egy végtelenül logikus, kegyetlenül következetes  mű ez a legfeketébb humorral, parádés színészi játékkal, remek dialógusokkal és  utánozhatatlan atmoszférával, az atompara legkeményebb időszakából.

     

     

    Bónuszként pedig itt egy elképesztő összefoglaló a Földön történt összes nukleáris robbantásról időrendben... ezt látván, bolygónkhoz képest a Korhal IV egy hótiszta paradicsom.

     

     

    Az update updatjeként itt egy díjnyertes rövidfilm, a "Ducked and Covered: A Survival Guide to the Post Apocalypse". A kommentje szerint ez egy nem rég leporolt ausztrál oktatófilm, a '80-as évek elejéről, melyet eddig jól elzártak a világ elől... de hála a Tervezőnek, valaki megtalálta ezt a gyöngyszemet, mely még a IV Világháborúval is foglalkozik, persze ugyanazzal a fekete humorral, mint társai, és ha belegondolunk, ezekről a dolgokról nem is igazán lehetne máshogyan beszélni.

     

    Ducked and Covered: A Survival Guide to the Post Apocalypse from Nathaniel Lindsay on Vimeo.

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr682468371

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.11.23. 21:52:04

    Ismét egy színvonalas poszt. A Dr. Strangelove az egyik kedvenc filmem, iszonyú szarkasztikus, de zseniális, no meg Peter Sellers egy állat benne. A Fallout játékok is marha jók, nagyon bírom a posztapok hangulatát.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.24. 00:46:55

    @Swarm: no enenk megest igazán örvendek! úgy tűnik hasonló az érdeklődési körünk! btw a Dr Strangelove, annak ellenére, hogy Kubrick mű, nem épp a legismertebbek közé tartozik, szóval külön öröm, h ezt is rekognizálta... (ezt a kifejezést pár hónap múlva mindenki ismeri fogja, ha a Disney is úgy akarja)

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.11.24. 12:39:19

    Tény, hogy nem éppen a legismertebb műve, pedig a mondanivalója még ma is aktuális. Mondjuk akinek olyan művei vannak mint a Mechanikus Narancs, Acéllövedék vagy a Ragyogás. Más rendező a fél lábát odaadná egy filmjéért.

    2010.11.25. 20:48:40

    a fallout 1-2 örök kedvenc (a hármas kevésbé), a legerősebb hangulatú játékok amikkel valaha is nyomultam...

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.25. 20:56:52

    @Gibbons: hááát, ha jó játékos volnÁk, tán én is ezt mondanám, de a zseniális atmoszféra, a valóban mocsadéksok eldugott cucc/poén/utalás/easter egg ellenére nekem az 1-2 annyira nem jött be, mivel a leghitványabb hangyalény is simán és gond nélkül evett meg reggelire... akárhogy tápoltam magam. de egyet értek! a fallout egy ledzsend, mindenkinek játszania kellene vele (mentalitástól függő epizódjával), és akkor talán elzárná a csöpögő csapot :)
    süti beállítások módosítása