S.T.A.L.K.E.R. a TV sorozat!

    | Posted in Címkék: pc tv játék sorozat game stalker series |

    11

    Jó napot!
    Mivel sajnos még nem találták fel a "tehetség pirulát", így kénytelen leszek a tréfás, fordulatos és pörgős nyelvű un. "olasz" stílus helyett, a tényeket soroló, hűvös és tárgyilagos "német" módszerrel leírni a dolgokat, és ha esetleg ez valakinek nem tetszik tudunk ajánlani sokkal jobb weboldalakat is.

     

    Szóval csak röviden, miről is beszélünk? A Stalker - Shadow of Chernobyl egy FPS (vagy TPS, ahogy választunk) stílusú  számítógépes játék, mely -a készítők bevallása szerint is- sokat merít Tarkovszkij '79-es Stalker című filmjéből, ami sokat merít a Sztrugackij testvérek Piknik az árokparton című (általam még nem olvasott, de már csak a tartalom alapján is ötcsillagos) regényéből, és az egész alapszituációt (a Zónával, sztalkerekkel, anomáliákkal, borzalmatos megmagyarázhatatlan jelenséggel) áthelyezte Csernobil kihalt(?) és radioaktív környezetébe, a közeli jövőbe. A játékról csak annyit, hogy az első rész BUG-parádéi ellenére is élményszámba ment még úgy is, hogy a bolti verzió elég messze állt az eredeti tervektől, trailerektől. Újra és újra elő lehet venni, ha az ember  egy kis magányra (és sugárfertőzésre) vágyna. Viszont, mivel én nem vagyok valami nagy játékos -engem mindíg lelőnek, mindíg belesétálok a csapdákba/anomáliákba- így inkább más leírásokat ajánlanék erről a (több millió kollegámmal egy emberként magasztalt) játékról, illetve két folytatásáról, MOD-ok hadáról.

    Beszéljünk inkább e játékok- és így a teljes stalker jelenség alapján készülő vadiúj orosz TV sorozatról, melyről eddig sajnos fájóan kevés információ látott napvilágot. Annyit tudni, hogy pilot epizódot a játék ukrán fejlesztőcsapata a GSC Game World finanszírozza, és ha beváltja a hozzá fűzött reményeket, egy teljes sorozatot kapunk. A készítők valóban nagyon fukarul bánnak bárminemű infóval még az egyébként hangulatos weboldalukon is csak néhány fotó, illetve a szokásos webkettes kapcsolatháló található, és csak reménykedhetünk, hogy ez nem valami igen költséges és igényes reklám/kacsa. A trailer alapján egyébként annyi bizonyosan látszik, hogy az alkotók nagyon akkurátusan tartják magukat a játékhoz, illetve az ott található dolgokhoz ( a nukleáris katasztrófa utáni történések, az "Echo detektor" a zseniálisan Brutálkiller arcberendezésű fő(?)szereplő kezében, a stalker-ruhák, a hadsereg jelenléte, az anomáliák, a "blind puppy" :D , a hangok, de még a 0:54-nél feltűnő alak is -akit csak remélni tudok, hogy maga Strelok Mester ).

    Igen klassz anyagnak tűnik így első ránézésre, és itt érdemes megolvasni pl. a fészbukos oldalukat is, ahol szintén nem fog elszállni processzorunk a töménytelen információ feldolgozásában, de legalább ilyen elképesztően fasza ruhakollekciókkal fájdítják szívünket. No akkor nincs más hátra mint a trailer, amit ha egy S.O.C. veterán néz biztosan megdobban a szíve, aki pedig még nem járt a Zónában talán most megjön hozzá a kedve.

     

     

    u.i.: banyek, az egyik legjobb dologról majd' elfelejtettem írni... ha nem tűnt volna fel, ezt a trailert -ellentétben az összes (MONDOM ÖSSZES!!!) hollywoodi trailerrel- nem szakítják meg félmásodpercenként olcsó prollervakítós, ejjdemenős elsötétülések. Ebből is látszik, hogy keleten más járja!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://mrbloodbunny.blog.hu/api/trackback/id/tr702453566

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.11.17. 07:25:26

    Jó poszt lett grat. Anno játszottam a játékkal, bírtam is, nagyon hangulatos volt. A sorozatról még nem hallottam szóval kösz az infót, érdekesnek tűnik. Lehet tudni mikor jön?

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.17. 16:39:42

    @Swarm: sajna semmit nem tudni, de a vidi alapján legalább a pilot kész van, sztem már csak TV csatornák után szaladoznak, remélem mielőbb találnak is egyet (százat)

    PCFAN95 2010.11.17. 17:25:05

    Az igen már a sz*rból is várat építenek.:)
    De amúgy gecc jó játék a stalker,Kijátszottam 2x.(kb.)

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.17. 18:59:00

    @PCFAN95: naa... a stalker egy brutáljó alapsztori, ebből lehet is tuti kis sorozatot csinálni, és ahogy az orosz filmgyártás az utóbbi időkben bedurrant, még lehet is belőle valami kúl cucc, btw csak boltban sok millióan megvették a játékot, a még sokkal több VarezViktorról nem is beszélve :) úgyhogy közönsége is lesz, az már biztos!
    jó lesz ez.

    PCFAN95 2010.11.17. 20:22:20

    @mrbloodbunny:

    Nah tudom a stalker története zseniális,arra mondtam hogy "sz*rból is tudnak várat lépíteni" hogy már mindent megfilmesítenek,pl a tekkent is,a resident evil-t is (mert előbb volt a játék utána lett a film.)
    Nah szóval már mindent kitalálnak.Immunitás az agyperzselő ellen.:)

    MeteorAttractingBoy 2010.11.18. 16:16:47

    kellene rendelni ruhát tőlük. de csak valami szaros survey van ott...

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.18. 16:41:59

    @MeteorAttractingBoy: jaja, bár rám úgysem lenne fit egyik sem :(
    hogy zúzok így a Zónába be...?

    Swarm · http://filmfreakblog.blogspot.com 2010.11.18. 18:44:52

    Az túlzás, hogy a szarból is lehet várat építeni. A szarból NEM lehet várat építeni. A Tekken meg a Resident Evil nem éppen jó filmek. A Resi első része még elmegy, de a többi... A Tekken meg úgy hulladék ahogy van.

    PCFAN95 2010.11.19. 15:35:40

    Hát igen a tekken az sz*r.

    Miszter T. 2010.11.22. 14:36:49

    Miszter BB! Pedig a bakancsodhoz illene is a csodaruházat.

    mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2010.11.22. 16:00:14

    @Miszter T.: Ön itt?? Ez megtiszteltetés. Röpül is cserébe valamikor egy GráNáT (mondjuk szilvóliumos... ha megfelel)!!!
    süti beállítások módosítása